Záhady kolem nás

06.11.2013 19:42

Dosud nevíme, jak si máme vysvětlit samotnou existenci lidského druhu na této planetě. Nevíme také, jak se mohli lidé v prehistorické době dozvědět o genetických manipulacích.

Nevíme, jak si vysvětlit nálezy větroňů v Egyptě a zlaté modely, které byly objeveny v Kolumbii, stejně jako fakt, že indičtí bohové ovládali zbraně, jejichž účinky si rozhodně nezadaly s dnešními atomovými bombami. Stejně tak nechápeme existenci elektrických žárovek a hromosvodů a podivných přístrojů, připomínajících rentgen.

Jedno je jisté: v daleké minulosti se před mnoha tisíci lety prováděly chirurgické operace a stavěly se astronomické observatoře, ve kterých kněží uskutečňovali neuvěřitelně složité výpočty, ke kterým my dnes potřebujeme výkonné počítače.

Otázka tedy zní: Mohli opravdu naši dávní předkové ovládat vyspělé technologie a používat přístroje, které byly vynalezeny až v moderní době? Historie přece ukázala, že se „znovuobjevení“ některých vynálezů opakuje. 

          Mnohé poznatky byly ztraceny v důsledku neuvěřitelné záliby člověka v ničení toho, co těžce vybudovaly celé předchozí generace. Ale odkud se vzaly všechny tyto úžasné vědomosti?

Někteří badatelé soudí, že je některým vyvoleným jedincům předali kdysi návštěvníci z jiných světů. Podle dalších hypotéz byly odkazem vyspělé civilizace, která zanikla při strašlivé katastrofě.

Znalosti o vědě a moderní technice, které dnes máme, by nás měly přimět, abychom se na tyto podivuhodné objevy, které se k nám vrátily z hlubin času, dívali poněkud jinýma očima.

Anketa

Jste spokojeni s obsahem těchto stránek?

Ano (9)
75%

Ne (3)
25%

Celkový počet hlasů: 12